Oct
14
2009

Dzako de held van 10-10-09

Marleen aan het schrijven

Marleen aan het schrijven

De reden waarom Miran zo nerveus was had met voetbal te maken. Bosnie en Herzegovina kon zich voor het eerst in de geschiedenis plaatsen voor de play-off voor het WK voetbal. Alleen winst was genoeg en zo geschiedde. Wat hierna gebeurde kan worden bestempeld als een historisch volksfeest.  Voor de herzegovaren betekend dat toeterend met de auto (net als de Turken) door een menigte rijden en dan zoveel mogelijk verbrand rubber veroorzaken, vuurwerk afsteken en natuurlijk zingen! Met onze neus in de boter. Anders kan ik het niet beschrijven.

De volgende dag gingen we nog even de tourist uithangen. Dag drie deden we dat onder leiding van Miran. Hij nam ons en twee Zwitserse mee in zijn Ford en liet ons al het moois van de omgeving zien. Ook het lourdes van Bosnie: Medjugorje. Hier hebben een aantal kinderen Maria gezien. Sinds de media daar lucht van heeft gekregen is Medjugorje getransformeerd in een trekpleister van Maria liefhebbers. Inmiddels zijn de kids ouder geworden en verdienen ze hun geld met grote hotels en restaurant. Jaja lieve lcd kijkbuiskinderen Maria is big business. De ouder geworden kids zien Maria nog iedere dag (zij wel) en dat maakt het natuurlijk erg aantrekkelijk om toch dat flesje “holy water” mee te nemen.

De rest van de trip was geweldig: Watervallen, bronnen en oude moskeeen maar vooral grote lol met Miran. We worden nu geroepen voor een traditioneel Bosnische maaltijd gemaakt door de vrouw van Miran. Voor ik stop nog even deze reclame boodschap:

If you visit Mostar, go to Miran. He is great fun and makes your trip unforgettable.

 

Bij de bron (grootste bron in EU)

Bij de bron (grootste bron in EU)

Marleen en Miran

Marleen en Miran

 

 

 

Bosnie - Herzegovina fan

Bosnie - Herzegovina fan

 

Written by Robin in: Europa | Tags: ,

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Template: TheBuckmaker.com Blogging Themes | Hosting Free, Wasser trinken