Nov
14
2009

Ohrid

Stay in bed all day watching the view

Stay in bed all day watching the view

Jammer genoeg is het treinnetwerk in Macedonië niet zo ontwikkeld. Ohrid moet dan ook bereikt worden per bus. De buschauffeur rijdt als een Servische trein dus dat geeft ons de tijd om onder het genot van muziek naar de prachtige bergen te kijken. De bergen zijn bezaaid met bomen en in deze tijd van het jaar hebben ze prachtige kleuren. Na drie uur komen we aan in Ohrid.

Ohrid is een plaats aan het diepste meer van Europa. Het meer heet heel toepasselijk het meer van Ohrid. In Macedonië zijn ze kennelijk niet zo creatief in het verzinnen van hun namen. De omgeving is bekend vanwege haar schoonheid en schone lucht. Na een aantal weken uitlaatgassen in de steden leek het ons een goed plan wat schone zuurstof te inhaleren.
Uiteraard was de taxi weer afgeslagen en liepen we zelf naar onze slaapplaats. Na een half uur bergop zeulen begon mijn “mok” orgaan te werken. Aangezien Marleen de enige in de buurt was, werd zij slachtoffer van mijn gemok. Gelukkig zijn Marleen haar lachspieren afgestemd op mijn “mok orgaan”. Hierdoor ontstaat een merkwaardige wisselwerking. Marleen begint te lachen waardoor ik nog meer ga mokken, daardoor moet Marleen nog meer lachen and so on. Dit tafereel speelde zich af terwijl ik onder het straatnaambordje stond van de straat waar we moesten zijn. Sta je dan met je gemok.
Dit keer geen Hostel maar een B&B minus breakfast. Gaan we duur doen?! Nee hoor dit was nog goedkoper dan een regulier hostel. We waren de enige gasten en hadden daardoor de mooiste kamer. We kwamen onze kamer ingelopen en liepen langs ons grote bed zo het balkon op………….AMAZING!  Tjek de onderstaande foto maar.

Het plan: vier dagen Ohrid. Weinig doen, veel rusten en de volgende route uitstippelen. Een TV met National Geographic op de kamer helpt bij het rusten. Een maand onderweg zijn is heerlijk maar af en toe ook vermoeiend. Dus nu even niets. Tuurlijk zijn we de kamer afgekomen. We hebben een meer dan prachtige wandeling gemaakt langs het meer en de oude stad. Ohrid is prachtig. Macedonië investeerd enorm in opgravingen van de oude gebouwen en hierdoor wordt in de toekomst alleen nog maar mooier en archeologisch gezien een trekpleister.

View from our room in Ohrid

View from our room in Ohrid

Written by Robin in: Europa | Tags: ,

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Flickr is currently unavailable.

Template: TheBuckmaker.com Blogging Themes | Hosting Free, Wasser trinken